Thursday, May 9, 2013

Mari lah mari..kita mengundi

Assalamualaikum,....

Hai2 korang... dah jlnkan tanggungjawab sbgai pengundi??..saya dah..warhhh, excited gituu..maklumlah first time mengundi.. Walaupun pilihanraya dah lepas, tp kehangatannye masih lagi terasa kan...lau buka wall kat fb, sume duk cite pasal politik, yela, mcm2 yg berlaku dan rakyat pertikaikan ttg keputusan PRU 13 ni.. biasalah, masing2 ada pandangan msg2 ttg pemimpin yang dorang pilih utk memimpin negara Malaysia kita yg tercinta ni..

Actually,entry pasal mengundi ni, aku da taip da before ni kat hp, tp mlgnye tak tersave..sob.sob..sedih tau, penat je tgn ni taip panjang2 tau... tp takpe, hari ni rajin lak nak update entry pasal mengundi ni..Memandangkan ni first time mengundi, so nak share la serba sikit pengalaman aku mengundi.. Ha...kalau korang nak tau, before ni pun aku pernah mengundi tau,..masa PLKN..undi olok2 jer..tp, ade la pengalaman tu, mcm ne kena beratur pnjg2, tgk cara pengiraan undi semua..Ok, aku mengundi kat Kelantan..so, balik kg hari sabtu,.. ikut jalan Cameron Highland, sbb nak elak dari jem.. Jalan Cameron Highland ni, jrg org lalu sbb jln die bengkang bengkok, mcm ular okay.. pening gak ase... tp, ok la, xade la rasa lama sgt perjalanan.. bertolak kul 6.30 pg, smpai kul 12 pm.. tu pun, sbb abg ipar aku bawa keta slow.. lau  laju sikit, kul 11 dah smpai dah..hahaha.tp, x pelah, janji selamat sampai kan..


See.. sign board ke kgku
Malam tu, ada perjumpaan pengundi luar..so, nak tak nak, kena la pergi jugak, sbb nanti nak kena bagi nama...utk claim duit tambang/minyak keta.hehehe..walaupun hujan mlm tu, ramai gak la yg dtg, so, dgr la org berkempen sikit2... lepastu, ade la makan2 sikit, ayam bakar.. 

Bila tiba hari mengundi, 5/5/2013, pagi2 lagi dah kena kejut nga kakak aku yg sulung.. yela, kena la mandi, bersiap semua, sbb nak gi mengundi awal..sbb nak balik KL lak lepas tu.. so, dlm kul 7.45 pg mcmtu la, aku nga kakak2 aku, da sampai kat sekolah menengah, tempat kitaorg mengudi.. warhhh, x ade org lg tau..semangat betol kakak2 aku ni.. .tp, ok la, xde la kena beratur panjang2 kan.. 





Tgk, berkabus lagi...hahaha.. Ni la sekolah lama aku..dah banyak berubah
Time ni, beratur semak nama pengundi

Yeay, da selamat mengundi

Orang kata dakwat tu, x kekal, tp, aku nye jari mau 2 3 hri bru betol2 tanggal kesan dakwat die tu.. tp, x kisahlah, janji aku dah selesai jalankan tanggungjawab kepada negara...lepas mengundi, blik umah, breakfast, terus bertolak balik ke kl sbb abg ipar aku nak mengundi lak...Sedih wooo tak leh duk umah lama... :(


4 comments:

  1. best lah dah mengundi..hehe..same la kite..kejap je dakwat tu tanggal..tapi kesan still ade...diya, meh tengok baju cantik2..dah jual baju youuuu...hehe

    http://yanamz-blog.blogspot.com/2013/05/kurung-peplum-cantik-cantik-untuk-dijual.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi...maju dah skg yer... comel2 je baju tu, tp, x mampu lg la yana nak beli ...hahahah.. tngu rezki lebih ckit la..hahha..btw,wish u the best.heheh

      Delete
  2. singgah sini sambil follow. dont mind to follow back ya ! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok dear... thanks follow my blog.. :)

      Delete